Publicerad den

Vad är egentligen en sk. Howard soffa?

Howard soffa

Howard soffor är otroligt populära, men många undrar vad en Howard soffa egentligen är. Därför kommer denna artikel att berätta vad som egentligen kännetecknar en Howard soffa, lite om dess historia samt hur du gör om du vill hitta en Howard soffa idag.

Det som kallas för Howard soffa är egentligen en särskild modell, en så kallad klassisk och tidlös modell, som från början utvecklades av ett brittiskt företag vid namn Howard & Sons, under 1800-talet. Idag är det dock inte bara Howard & Sons som tillverkar denna soffa längre, utan även en rad andra tillverkare har börjat tillverka Howard soffor, i samma modell, men med andra material. Därför
behöver det idag inte vara så dyrt att skaffa en Howard soffa, och även många svenska butiker, från The Sofa Store på nätet till rena möbelvaruhus, säljer Howard soffor. (Dock har IKEA inga soffor som motsvarar Howard soffor i sitt sortiment, vilket en del tror)

Just eftersom Howard soffor är så otroligt populära kan man även hitta dem i massvis med olika tyger, samt även i olika storlekar. Oavsett hurdan du vill att din Howard soffa ska se ut, bör du därför kunna hitta något som passar. Det enda alla Howard soffor har gemensamt är nämligen modellen.

Varför har då just Howard soffor blivit så populära?

Det beror på att denna modell är enkel, men samtidigt elegant, och på grund av sin tidlösa design passar den även i många miljöer, under lång tid. Skaffar man en Howard soffa, behöver man därför inte byta ut sin soffa så fort trenderna gällande heminredning ändras lite. Howard soffor är därför populära framför
allt bland dem som tänker långsiktigt när de inreder, och satsar på möbler som känns rätt under decennier. Och visst är det smart att göra detta, framför allt när det gäller så pass dyra möbler som soffor ofta är.

Dessutom är Howard soffor mycket bekväma att sitta i, eftersom dessa modeller kännetecknas av att de är djupa och har mjuka säten, samt stödjande ryggar. De är med andra ord även helt ergonomiskt korrekta! Så fast de är klassiska i modellen, är de absolut inga museimöbler, utan fullt funktionella.

Var hittar man då en passande Howard soffa?

Som sagt finns det flera återförsäljare i Sverige som säljer Howard soffor, så man kan antingen gå in till de möbelvaruhus som finns på den ort där man bor för att hitta en Howard soffa, eller så kan man ta sökmotorer till hjälp för att leta upp Howard soffor i olika nätbutiker. Tänk dock på att det kan löna sig att jämföra Howard soffor hos flera olika återförsäljare innan köp, så att man hittar den
mest prisvärda varianten, samt den som passar din inredning och ditt övriga möblemang bäst.