Publicerad den

Studentrabatter på möbler och inredning

Studentrabatter på möbler

När man kliver in i studentlivets virvlande värld är det mer än bara böcker, föreläsningar och tentor som kräver uppmärksamhet. Bostaden blir en central del av den nya tillvaron. Och att inreda sitt nya hem – oavsett om det är ett korridorsrum, en etta eller en delad lägenhet – kan kännas både spännande och överväldigande. Framförallt när man har en begränsad budget. Så, var börjar man?

Som ung student är det nog få som har möjligheten att överväga danska designklassiker när det är dags att köpa den första soffan. Det blir snarare en titt i IKEA-katalogen eller på Blocket. Det finns dock många bolag som erbjuder rabatter till studenter för både möbler och inredning.

Om studentrabatter

För det första måste vi förstå varför dessa rabatter existerar. Företag är medvetna om den ekonomiska situation som många studenter befinner sig i. De vill locka till sig denna unga och medvetna kundkrets. Genom att erbjuda rabatter skapar företagen en lojal kundbas som, i framtiden, kanske väljer att fortsätta handla där. Med andra ord är studentrabatter en investering i företagets framtid.

För det andra ska man inte underskatta möjligheterna som dessa rabatter erbjuder. Tänk på dem som verktyg. Med dem kan studenter skapa en trivsam bostad utan att tömma plånboken. Det är en chans att utforska olika stilar, blanda nytt med gammalt och skapa en unik atmosfär som reflekterar ens personlighet. Varje detalj, från den stora soffan till den lilla kudden, kan göra skillnad. Och med rätt rabatter kan dessa detaljer bli både prisvärda och stilfulla.

Men, var hittar man de bästa rabatterna? En del företag skyltar stolt med sina studentpriser, medan andra kanske döljer dem lite. Därför kan det krävas lite research. Nätet är en ovärderlig resurs. Här kan man hitta specifika webbplatser och appar dedikerade till studentrabatter inom möbler och inredning. De två ledande, enligt oss, är Mecenat och Studentkortet.

Studentkortet och Mecenat 

Både Studentkortet och Mecenat specialiserar sig på att samla rabatter och erbjudanden som är riktade mot studenter. Här kan studenter hitta rabatter på allt från studentabonnemang med mobiler till resor. Det finns också gott om bolag inom hem och inredning som här kan ge riktigt bra rabatter på både möbler och inredning. 

Om du har behörighet att skapa ett konto på dessa sajter är det något vi verkligen rekommenderar. I vissa fall kan rabatterna vara betydande och det ger dig en möjlighet att spara en hel del pengar. Men kom ihåg att kvalitet alltid bör gå före kvantitet. Det kan vara lockande att fylla sitt rum med billiga fynd, men det är ofta de väl valda, kvalitativa produkterna som håller längst och ger mest värde för pengarna.