Matbord & Köksbord

Dags att köpa ett nytt matbord eller köksbord. Här hittar du både designklassiker och en mer modern design.

Läs mer

Matbordet är ofta en central möbel i många svenska hem oavsett om det står i matsalen eller köket. Tillsammans med matstolarna är det också ett möbelarrangemang där det finns goda variationer när det gäller design. Det finns allt från runda matbord till avlånga matbord med plats från 6 till 8 personer. Materialen varierar också med trä som det absolut vanligaste. Det finns så klart även mer exklusiva matbord i marmor och även i glas.

Letar du efter ett billigt matbord är det antagligen IKEA (eller Mio) som har det bästa utbudet. Här har vi istället valt att fokusera på mer designade matbord för köket. Det är inte alltid billiga men design kostar tyvärr oftast lite extra.

Matbord och köksbord som är designklassiker

Det finns gott om modernt designade matbord tillgängliga på marknaden. Men det finns också flera klassiska köksbord som idag betraktas som designklassiker. Warren Platners matbord är exempel på bord som designades i mitten av 1900-talet som än idag är mycket eftertraktade. Matbordet Superelips av Bruno Mathsson är ett annat exempel på ett klassiskt bord som fortfarande är mycket eftertraktat.

Är det en designikon du är ute efter som bord till köket kommer du tyvärr behöva betala ganska mycket pengar. Det finns dock mängder av liknande bord och i vissa fall direkta kopior. Det är dock att rekommendera att köpa originalet, förutsatt att din budget tillåter det.

Köp köksbordet online

Om du inte riktigt vet vilket köksbord du är ute efter finns det mängder av sajter för inspiration. Inte alla säljer möbler online men idag är utbudet av köks- och matbord online enormt. Har du bestämt dig för vilket bord du vill ha finns det flera fördelar med att köpa det online. Inte sällan blir det billigare att köpa matbordet online. Dagens aktörer erbjuder också ofta delbetalning om det är något du önskar.

Alla mat- och köksbord vi presenterar här säljs av några av de större e-butikerna i Norden. Du kan därför känna dig säker när det gäller både betalningar och leveranser. Lycka till!

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.