Matstolar

Letar du efter nya matstolar eller stolar till köket med en klassisk design? Här finner du ett varierat utbud av matstolar som även funkar till köket.

Läs mer

Snygga matstolar till matbordet står ofta högt på önskelistan i många svenska hem. Valet av design, mått, material etc styrs så klart av ditt matbord. Som tur är finns det ett gott utbud av matstolar i varierande design och material från trä, skinn, rotting etc. Det finns även matstolar med armstöd om det är något du önskar.

Till skillnad från barstolar och gungstolar köps matstolen sällan i enbart ett exemplar. Detta bidrar till att nya matstolar kan bli relativt dyrt. Inte minst om du söker en mer designad matstol. Urvalet vi presenterar här är inte de billigaste sortimentet som finns på marknaden. Vi har valt att fokusera på modern design blandat med lite mer retro matstolar.

Matstolar som är designklassiker

Är det design du är ute efter finns det faktiskt många matstolar som betraktas som designklassiker. Makarna Eames står bakom flera av dessa klassiker. Den kanske mest kända matstolen av Eames är Plastic Chair – DSW. Y-stolen av Hans J Wegner är en annan matstol som finns i flera olika utföranden som alla betraktas som designklassiker. Just dessa stolar är väldigt dyra för de flesta av oss. På grund av detta finns det mängder av kopior och stolar med liknande design. Funderar du på att köpa en kopia av en designklassiker råder vi dig att kontrollera butiken lite extra mycket. Det kan vara frestande att köpa dessa stolar till ett betydligt bättre pris men både kvalitén och leveranstider kan tyvärr variera.

Köp dina matstolar online

Det finns gott om butiker som säljer både matstolar och köksstolar. Utbudet online är dock så mycket större och inte sällan billigare. Stolarna vi presenterar här finns tillgängliga hos några av de största onlinebutikerna i Norden. Du kan med andra ord känna dig trygg med att köpa din matstol online. Vi rekommenderar dock alltid att kontrollera butikens returpolicy om du köper online. Inte minst om du inte provat att sitta i stolen innan eller om du är osäker på hur de kommer passa med ditt köksbord.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.