Kontorsstolar

Att en kontorsstol är skön och ergonomisk är lite extra viktigt. Men stolens funktion ska inte hindra dig från att hitta en riktigt snygg design när du letar efter kontorsstolar.

Läs mer

Det finns så klart mängder av olika typer av stolar. Få stolar är lika viktiga som kontorsstolar när det funktion och ergonomi. Just kontorsstolen är antagligen den typ av stol du spenderar mest tid i av alla stolar. Att du sitter ergonomiskt korrekt är därför extra viktigt. Därför är det inte ovanligt att kontorsstolar är höj- och sänkbara plus att de har annan funktionalitet. Detta bidrar också till att kontorsstolar hör till den dyraste typen av stolar. Inte sällan bidrar den ökade funktionalitet på kontorsstolen att designen blir lidande. Det finns dock snygga kontorsstolar med schysst design. Och här fokuserar vi främst på designstolar som funkar bra på kontoret eller på din arbetsplats i hemmet. Vi presenterar med andra ord inga kontorsstolar från IKEA eller Jysk. De må vara billigare alternativ men ska vi vara helt ärliga är designen inte alltid den mest spännande.

Kontorsstolar som är designklassiker

Kontorsstolen är antagligen den minst designade typen av stol. Men misströsta inte, det finns mängder av exempel av kontorsstolar som faktiskt betraktas som designklassiker. Det är framför allt kontorsstolar designade av makarna Charles och Ray Eames. De har bland annat designat kontorsstolarna EA 108 och EA 119 som fortfarande är mycket eftertraktade. Tyvärr är de också rejält dyra och kanske inte ett realistiskt alternativ för alla. Dess popularitet har bidragit till att det finns mängder av kopior på dessa designklassiker. Kvalitén må inte alltid vara den bästa men kanske ett nödvändigt alternativt om du letar efter en designad kontorsstol som är relativt billig.

Köp din kontorsstol online

Har du hittat en bra kontorsstol som känns ok gällande funktion, ergonomi, pris och design går det alldeles utmärkt att köp den eller de online. Alla kontorsstolar vi presenterar här går enkelt att köpa säkert online. I regel blir det billigare och de flesta e-handlare kan leverera inom ett par dagar direkt till ditt hem eller kontor.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.