Soffor

Är det dags för en ny soffa? Här hittar du allt från designklassiker till soffor med en mer modern design.

Läs mer

Att köpa en soffa kan vara en process. Få möbler sätter tonen på ett hems inredning som en snygg soffa. En anledning är ju självfallet att man spenderar relativt mycket tid i soffan. En annan är att det kan vara den största möbeln i huset. Inte sällan är det också en av de dyrare möblerna i ett hems inredning. Därmed lägger många lite extra tid på undersöka och låta sig inspireras av olika typer av design innan köpet av soffan genomförs.

Processen för att köpa en soffa kan också självfallet se helt annorlunda ut beroende på vilken typ av soffa du är ute efter. Det finns ju allt från hörnsoffor, 2-sitssoffor, 3-sitssoffor till bäddsoffor. Material och design finns ju också i oändliga variationer. Det finns soffor i sammet, skinnsoffor och mängder av andra material och funktioner. Här fokuserar vi på designsoffor som du kanske inte hittar på IKEA. Även om sofforna vi presenterar här är relativt dyra finns det även ett utbud av billiga soffor. Förhoppningsvis hittar du en design du gillar och som fortfarande passar din budget.

Designsoffor som är designklassiker

Vissa soffor från 50- och 60-talet har kommit att bli designklassiker. Några exempel på soffor som blivit designklassiker är Børge Mogensens 2213 3-sitssoffa och Arne Jacobsens Svanensoffa. Den senare designades 1958 men är fortfarande omåttlig populär. Just dansk design har producerat många av dagens designklassiker när det gäller soffor. Tyvärr är dessa designklassiker väldigt dyra. Förvisso finns det billigare kopior av dessa designsoffor men går du den vägen finns risken att du blir besviken på kvalitén.

Köpa en designsoffa online

En soffa vill man ju helst provsitta innan man faktiskt betalar för den. Är du ute efter en designklassiker har du kanske redan provsuttit den och då finns det flera fördelar med att köpa soffan online. Du kan numera enkelt jämföra priserna online och köper du från en etablerad aktör ska det inte finnas något att oroa sig för. Normalt sett erbjuder dagens e-handlare både hemkörning och i fallet för soffor även inbärning.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.