Golvlampor design

Letar du efter en ny golvlampa? Kanske rentutav en designklassiker? Här hittar du golvlampor av varierande design och pris.

Läs mer

Av alla lampor är det nog golvlampan där vi kan se den mest varierande designen. Inte bara i färg och materialval utan även i form. Så av alla designlampor är det golvlampan där det verkligen kan bli originellt. Det finns golvlampor i båge, golvlampor i mässing, svarta golvlampor. Möjligheterna är oändliga. Här presenterar vi golvlampor i både modern design och golvlampor som känns lite mer retro. Design kostar dock pengar och är det en billig golvlampa du letar efter är nog IKEA ett bättre alternativ. Men vill du hitta en originell golvlampa hoppas vi att du här kan hitta vad du letar efter och förhoppningsvis spräcker lampan inte din budget.

Golvlampor som är designklassiker

Som så många andra möbler har även golvlampan ett par populära äldre designs som idag betraktas som designklassiker. Arne Jacobsens AJ lampa finns exempelvis som golvlampa men just den lampan finns i andra utförande. Utöver dansk design finns det även ett par svenska klassiker när det gäller golvlampor. Den kanske mest kända är Greta Magnusson Grossmans Grasshopper från 1947. Grasshoppern är omåttligt populär än idag. Eftersom designen är så pass gammal är det tillåtet att göra kopior av denna designklassiker vilket gör att den inte är så groteskt dyr som vissa andra golvlampor som ses som designklassiker.

När det gäller kopior och designklassiker rekommenderar vi dock alltid att noga kontrollera kvalitén. Det finns tyvärr en stor variation av hantverk när det gäller golvlampor och klassisk design.

Köpa golvlampa online

Det finns gott om lampbutiker där du kan hitta både antika och nya golvlampor som inte går att hitta online. Men är du inte ute efter en begagnad golvlampa så är ändå utbudet av golvlampor online relativt bra. Om du också redan vet vilken golvlampa du är intresserad av går det också att väldigt enkelt jämföra pris och förhoppningsvis spara lite pengar. Alla golvlampor vi presenterar här finns tillgängliga i några av Sveriges största webbutiker. Du kan med andra ord känna dig trygg med både leveranser och betalningar om du köper din lampa online.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.