Designlampor

Se våra klassiska designlampor som går att köpa enkelt online. Eller låt dig inspireras av lite billigare alternativ av lampor med en mer modern design.

Läs mer

Lampor kan verkligen lysa upp ditt hem i dubbel bemärkelse. Med god design kan lampor sätta sin prägel i ett rum oavsett om det är i ditt hem eller på ditt kontor. Vi har här fokuserat på att presentera designlampor som förvisso kanske inte alltid är de billigaste alternativen till belysningen men som förgyller din omgivning på mer sätt än bara ljus.

Olika typer av lampor och belysning

Det finns så många olika typer av lampor och belysning i material från mässing till betong och många fler. Vi har här valt att dela in designlamporna i kategorierna bordslampor, golvlampor, taklampor och vägglampor. Gemensamt är att de alla är designlampor i antingen en klassisk design eller en mer modern design. Förhoppningsvis hittar du något du gillar eller något som inspirerar.

Designlampor och designklassiker

Flera designlampor har allt från 60 till 70 år på nacken. Vissa av dem betraktas (med rätta) som designklassiker. Vi har exempelvis taklampan Flowepot av Verner Panton eller Gino Sarfattis berömda 2097. Även många danska designers står bakom flera av våra mest kära designlampor och är relativt vanliga i både svenska hem och kontor.

Dessa designlampor är tyvärr inte billiga och det finns mängder av kopior av dessa designklassiker. Var därför noga att kontrollera butiken du handlar ifrån och även om det kan vara lockande att köpa en billig designlampa kan det vara en dålig affär. När det gäller designlampor finns det också en andrahandsmarknad och det är inte sällan du kan hitta en designklassiker på exempelvis Blocket. Här presenterar vi dock enbart nya lampor även om designen må vara gammal.

Köp designlampor online

Att handla en designlampa online kan för vissa vara lite skrämmande. Vi pratar trots allt om ganska mycket pengar i vissa fall. Men har du redan sett lampan i en butik eller i ett hem blir det antagligen billigare att köpa den online. Alla designlampor vi presenterar här går att köpa säkert online från några av de största butikerna online i Sverige.

Visar alla 3 resultat

Visar alla 3 resultat