Taklampor design

Stort utbud av taklampor. Allt från designklassiker till mer modern design. Hitta den rätta taklampan för just ditt hem.

Läs mer

En taklampa fyller inte bara en funktion att sprida ljus i ditt vardagsrum, sovrum, kontor eller hall. Det kan också vara en fantastisk möjlighet att inreda ditt hem i en speciell stil. När det kommer till design och taklampor är möjligheterna oändliga. Olika färger, former och materialval gör att taklampan är en del av hemmet som verkligen kan sätta sin prägel på hela inredningen.

Taklampor är dock inte alltid billiga. Det finns förvisso bra möjligheter att köpa en begagnad taklampa eller en kopia av en så kallad designklassiker. Men här presenterar vi enbart nya taklampor med olika typer av design där någon förhoppningsvis tilltalar dig och din plånbok.

Olika typer av taklampor

Taklampor kan komma i mängder av olika av material och former. När det gäller material finns allt från mässing och betong till taklampor i krom. När det gäller utformning presenterar vi alla typer av taklampor som exempelvis takkronor, pendellampor, plafonder och så kallade klusterlampor. Vissa kan vara relativt billiga men en designad taklampa från exempelvis Vita, Louis Poulsen eller Flos kan vara en mindre investering för många hushåll.

Oavsett vilken typ av taklampa du letar efter hoppas vi att du här kan finna inspiration eller kanske lite nya idéer för att kunna inreda ditt hem.

Taklampor och designklassiker

Några av de dyraste taklamporna som finns att köpa är så kallade designklassiker. Den exakta definitionen på en designklassiker är något oklar men inte sällan är designen från 50- eller 60-talet och från en väldigt känd designer. När det gäller designklassiker och taklampor finns det mängder av exempel. Några av de mest kända är ljuskronan Sarfatti 2097 och Poul Henningsens PH-lampor. Den senare är en av många danska designers som står bakom kända taklampor.

Är du ute efter en designklassiker blir det antagligen inte billigt. Just priset på dessa populära taklampor har gjort att det finns mängder av kopior av designklassiker. Det är inget vi råder dig att köpa men skillnaden i pris har gjort att det trots allt finns ett stort utbud av butiker (främst online) som säljer dessa designlampor till en bråkdel av priset.

Att köpa en taklampa online

Alla taklampor vi presenterar här går att köpa enkelt online från några av Sveriges största e-butiker inom inredning och design. Just inredning och belysning är något som många vill se fysiskt innan man gör ett köp. Många av taklampor vi presenterar är dock relativt välkända och chansen är stor att du redan sett taklampan i någons hem eller kontor. Glöm ändå inte att läsa produktbeskrivningen noggrant. Känner du inte till butiken i fråga kan det vara en bra idé att läsa recensioner av butiken i fråga på exempelvis TrustPilot eller dylikt.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.