Bordslampor design

Här finner du ett utvalt utbud av bordslampor med varierande design. Allt från designklassiker från 40- och 50-talet till lite mer modern design. Förhoppningsvis hittar du här den rätta bordslampan för just ditt hem eller kontor.

Läs mer

Bordslampor är kanske inte alltid den mest nödvändiga lampan men en snyggt designad bordslampa kan verkligen lyfta ett rum. Som med de flesta andra lampor finns det en god variation av materialval och färger. Vissa bordslampor är mer dekorativa medans andra verkligen fyller en funktion. Inte minst när det gäller arbetsplatser. En bordslampa vid ett skrivbord har onekligen en annan funktion än den som står på ett bord i hallen.

Det finns som sagt en stor variation och letar du efter en billig bordslampa hittar du den säkrast på exempelvis IKEA. Här har vi dock valt att fokusera på att presentera bordslampor med både modern och klassisk design som kanske inte alltid är det billigaste alternativet. Vi hoppas att du här hittar en design som du gillar och som också funkar för din ekonomi.

Bordslampor som är designklassiker

Det finns mängder av lampor som med åren kommit att betraktas som designklassiker. När det gäller bordslampor som är designklassiker finns det flera exempel. Många är dock lampor som även finns i variationer som taklampor, vägglampor eller golvlampor. Verner Pantons Flower Pot finns exempelvis som både bordslampa och taklampa. Även AJ lampan av danske designern Arne Jacobsen är en lampa som finns i olika utföranden som alla betraktas som designklassiker. Är du intresserad av dessa klassiker när du letar efter en ny bordslampa kommer du behöva vara beredd på att det också kostar. Det finns dock gott om kopior av dessa bordslampor men vi rekommenderar att du är noga att kontrollera butiken som säljer dem ifall det är “spåret” du funderar på.

Köp din bordslampa online

Lampor är relativt okomplicerat att köpa online. Är du ute efter en designklassiker har du antagligen redan sett den “på riktigt” och nu gäller det bara att hitta den bästa butiken och priset. Att jämföra priser på bordslampor online är relativt enkelt. Priset är dock inte allt. Alla bordslampor vi presenterar här säljs från några av de mest välrenommerade butiker i Skandinavien. Du kan med andra ord känna dig trygg med både kvalité och leverans.

Visar alla 19 resultat

Visar alla 19 resultat