Publicerad den

Styla bostaden inför försäljning

Homestyling

När man ska sälja sin bostad finns det en del att tänka på, bland annat att styla den på ett snyggt sätt. När man stylar bostaden inför försäljningen är det större chans att man får den såld. Detta för att köparna får en trevligare överblick över bostaden, samt för att väcka deras intresse.

Vid första anblick vill man gärna se en städad och välvårdad bostad. När man ska fota bostaden inför försäljningen kan det vara värt att använda sig av en bra kamera för att få de bästa bilderna.

Styling ingår inte i mäklarens arvode

Fastighetsmäklarna har kontakt med stylister och kan förmedla kontakten. Däremot ingår sällan styling i fastighetsmäklarens arvode, det är alltså en kostnad som tillkommer. En styling av en bostad inför en försäljning kostar vanligtvis från 5000 kr och uppåt. Priset styrs av stylingens omfattning och bostadens storlek.

Inredningstips

En stilren och fräsch bostad leder till många intressenter. Alla har dock olika preferenser om hur de vill att deras bostad ska vara inredd och därför är det viktigt att den ser ren ut. Stilrenhet är något många föredrar och att bostaden överlag ska vara ljus och öppen. Om man har en bostad med färre fönster kan man inreda den med exempelvis en ljusare färg på väggarna och färre möbler. Det gör att bostaden ser större och öppnare ut. Det är bra att ta bort allt onödigt, som kan se stökigt ut. Det kan vara till exempel schampoflaskor i badrummet eller privata bilder. Neutrala färger brukar också gå hem för de flesta och det är därför rekommenderat. Att det doftar gott i bostaden är också en väldigt viktig faktor.

Tänk på att det är viktigt med ljus

Som ovan nämnts är det bra att använda sig av neutrala färger, men ljuset gör mycket. Om det är en ljus bostad så ser det alltid mycket trevligare ut, dessutom ser den större ut. Att inreda den med växter och grönska är också ett bra tips för att locka köpare eftersom det ger ett gott intryck. Andra saker man kan tänka på är att bädda sängen med exempelvis stora kuddar och fluffiga täcken, samt ett fint överkast. Det ser väldigt inbjudande ut och kan också dra till sig köpare. En annan viktig del att tänka på är badrummet. Att städa badrummet lite extra och ställa in växter och ljus där ger en mycket trevligare upplevelse för köparen.

Anlita en expert

Är man däremot väldigt osäker på hur man ska inreda bostaden inför försäljningen kan man anlita en inredningsexpert. På så sätt kan man få många värdefulla tips och råd på hur man kan inreda den. Att få inspiration av en utomstående, som dessutom har en expertis inom området kan vara en bra lösning till den som inte har några idéer.