Publicerad den

Art déco och Miami

Art deco ocean drive

Art déco är en formgivningsstil som var som mest populär mellan början av 1920-talet och det andra världskriget. Typsikt för art déco är betoningen på olika geometriska former.

Innan art déco var det Bauhausskolan som var den dominerande formgivningsstilen i Europa och där Bauhausskolan kännetecknas för industriell massproduktion är art déco mer en individuell och exklusiv stil. I Europa var det främst inom inredning som art déco slog igenom under 1920-talet. I USA var det dock arkitekturen i Miami som än idag är det som flest människor associerar med art déco.

Hotellen på Ocean Drive – Miami Beach

Om du besöker Miami är Miami Beach en av de allra mest populära destinationerna. Utöver den fantastiska stranden finner du här ett fantastiskt nöjesutbud och en helt unik arkitektur. Längs med Ocean Drive ligger mängder av hus byggda i art déco-stil och idag rymmer dessa byggnader några av Miamis populäraste hotell.

Just dessa hotell är det som många anser vara art déco men utöver Miami finns det idag relativt få hus som är byggda i denna stil. Tyvärr revs även en del av dessa vackra byggnader i Miami under 1980-talet men det som finns kvar idag anses vara några av de mest exklusiva i hela staden och de som inte är hotell ägs av några av Miamis rikaste personer.