Konstrundan på Österlen

Ett årligt evenemang som inte bör missas av konstintresserade är Konstrundan på Österlen i Skåne. Konstrundan startades 1968 av ett fåtal konstnärer verksamma i området kring Degeberga. Tillsammans grundade de Östra Skånes Konstnärsgille som står som arrangör av evenemanget.

Med start under påsken och tio dagar framåt öppnar medlemmarna sina ateljéer för besökare och många passar på att åka från ateljé till ateljé för att få en chans att prata med konstnärerna och samtidigt låta sig inspireras.

Boende och hotell på Österlen

Österlen är känt för sina unika natur och lugna atmosfär. Under konstrundan är det dock väldigt mycket folk. De som har sommarhus på Österlen passar ofta på att åka ditt och det kommer även många besökare som inte har boende och då behöver hitta ett hotell. Då konstrundan är utspridd över hela Österlen väljer många ett hotell eller vandrarhem i Simrishamn som är den största staden på Österlen. Det finns även en del hotell i Tomelilla men då kommer du lite längre ifrån där de flesta konstnärerna ställer. Oavsett vilket form av boenden du är intresserad av är det bra om du är ute i god tid för under Konstrundan lever Österlen upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *