Välja färger till ditt hem

Färgerna är a och o när du inreder och det är de som ofta avgör vilken känsla du får i ditt hem, och det är också viktigt att de olika färgerna du väljer passar ihop. Om du ska börja från början med väggar och/eller golv så får du även ta in detta i beräkningen och det är då där du ska börja.

Tänk på att ljusa väggar gör att ett rum kan kännas större medan mörka väggar kan få rummet att kännas mindre. Men har du ljusa väggar kanske du kan kosta på dig att ha ett mörkare golv och vice versa.

Som alltid när det kommer till inredning är planeringen viktig för att du ska kunna åstadkomma den känslan du är ute efter. Så börja med att fråga dig vilken känsla du vill ha. Att bestämma om du vill ha lite mörkt och mysigt eller ljust och fräscht är en bra början. Tänk därefter på om de dominerande färgerna ska vara kalla eller varma, detta gäller alltså väggar, golv och stora möbler. Detta kan givetvis växla från rum till rum så ta ett i taget i sådant fall. Därefter kan du börja att fundera på vilka färger de mindre inredningsdetaljerna ska ha och se till att de går ihop bra med de färger du redan valt. Det absolut bästa sättet att göra detta är att sätta ihop en mood board, dvs. ett kollage med bilder av möbler, textilprover, tapetprover osv. med de färger och mönster du vill ha, och prova dig fram till vad som passar bäst ihop. Därefter kan du sätta igång att göra verklighet av planerna och känna dig trygg i att du får den känsla och stil du strävat efter!

I bilden nedan har man utgått från färgerna ljust beige, petroliumblå och brunt vilka alla passar bra ihop.

Vardagsrum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *